Kraksoy

Kraksoy
Parel bij Kraksoy, Noorwegen

dinsdag 14 april 2020

De mast omlaag

14-4-2020 dinsdag
Er is mooi weer voorspeld deze week dus kans om naar het bootje te gaan. Na een enkele boodschap pakken we alles in de auto en vertrekken. We maken een tussenstop in Bussum waar we bij dochterlief en gezin in de tuin, 1,5m , een kopje koffie drinken.
Ik heb vanochtend kontakt gehad met de havenbaas en de beperkingen gaan inmiddels zover dat de waterkranen op de haven ook dicht zijn. Onhandig. Daarom vanochtend bij AH wat flessen mineraalwater ingekocht. We rijden nu eerst naar Stavoren om nog een jerrrycan te kopen, de winkel doet er zelfs water in voor ons. Dan nog het gerepareerde grootzeil ophalen, de man heeft geen pin dus eerste weer even naar de pinautomaat, en dan naar de Stormvogel.
Allereerst hadden we een probleem met de marifoon. Doormeten met het Toerzeilers SWR setje leidt naar een rot tussenkabeltje. In het SWR kistje zit een ander kabeltje en na montage blijkt bij testoproep naar Centrale meldpost IJsselmeer en naar de Kustwacht alles perfect te werken. Zucht van verlichting.
Daarna de mast strijken om de staartjes van de windex weer netjes uit te richten. Was vorig jaar in een boom blijven hangen en daardoor een beetje scheef. We checken gelijk alle kritische punten van de verstaging boven in de mast. Ziet er nog picobello uit, fotootjes van gemaakt ter documentatie.
Margaretha inspecteert de masttop

Bij het weer oprichten van de mast knapt er iets, de vlaggenlijn aan bakboord ligt er af. Popnagels van het beugeltje kapot getrokken. Popnagels en poptang heb ik niet aan boord maar gelukkig wel een boormachientje en schroefjes. Mast weer terug naar beneden en het beugeltje met schroefjes vastgezet. Daarna loopt alles soepel en staat alles er weer netjes op. Mooi geweest voor vandaag, morgen nog een paar kleinigheden en dan: zeilen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten