Kraksoy

Kraksoy
Parel bij Kraksoy, Noorwegen

maandag 6 april 2020

Weer in thuishaven de Stormvogel, Warns

6-4-2020, Maandag

De nacht is aanmerkelijk minder koud dan de voorgaanden maar toch gaat om 7 uur lekker het kacheltje aan. Even voor 9 uur gooien we los en varen naar de sluis. Die geeft al snel rood/groen ten teken dat we klaar moeten maken voor schutten. We varen richting ingang en worden samen met nog een boot geschut. Na een klein halfuur naderen we de brug van Warns die vrijwel onmiddellijk voor ons open gaat. Direct daarna stuurboord uit jachthaven “de Stormvogel” in.

Met de steeds wisselende regels omtrent wel of niet mogen varen, jachthavens die op slot zijn of gaan en bruggen en sluizen die wel of niet bediend zijn, was het ook nog best spannend of we tot Warns zouden kunnen komen. Dat is dus gelukt! En met weersomstandigheden waarvan je amper durft te dromen!

Eenmaal in onze box krijgen dek en kuip een grondige schrobbeurt om al het wintervuil te verwijderen. Als ook binnen netjes aan kant is kunnen we Parel met een zeer tevreden gevoel achterlaten en gaan we richting huis, na een paar heerlijke dagen op de boot en een meer dan prachtige zeiltocht.
Parel weer op haar zomerplek

Geen opmerkingen:

Een reactie posten