Kraksoy

Kraksoy
Parel bij Kraksoy, Noorwegen

zaterdag 16 mei 2020

Heeger eiland


16-5-2020, Zaterdag
We worden wakker op de Terhernster Poelen en na nog wat sluimeren met de kachel aan is het ontbijt en dan tijd voor een paar klusjes. Pas vanmiddag draait de wind volgens de voorspelling naar het NW, en daarmee kunnen we dan mooi terug richting Heegermeer. Bovendien komt de Schone Waardin met Albert in de loop van de ochtend langs voor een kopje koffie.
Volgens Marijn lekt de schoorsteen van het kacheltje, er komt langs de buitenkant regenwater naar binnen. Inderdaad ziet de kit rond de paddenstoel op dek er niet 100% betrouwbaar uit. Hiervoor hebben we wat gereedschap en kit bij ons. Oude spul weggekrabt, schoonmaken met wasbenzine, netjes (rond) afplakken en dan de witte Sikaflex ertussen. Afmaken met een natte vinger en dan afblijven. Na nog wat klein prutswerk zien we een prachtige North Beach om de hoek komen. We nemen netjes een lijntje aan van de Schone Waardin en dan is er koffie. Albert heeft de echte Leidschendammer Bokkenpoten bij zich voor bij de koffie. Op zich is het niet een Leidschendammer specialiteit maar deze zijn precies zoals de moeder van Albert ze altijd had van de bakker in Vlissingen. Niet te bros of knapperig maar een klein beetje taai. Dat zijn de echte. (Volgens Albert) . Ze smaken in ieder geval heerlijk. En alles Coronaproof, Albert op zijn stoeltje op de kant en wij in de kuip van Parel. Ieder zijn eigen kopje en lepeltje en dan kan er niks misgaan, geheel volgens Rutte/RIVM richtlijn
Gezellig samen op Parel

Koffie in tijden van Corona, Albert op de kant en wij in de kuip.

Smiddags is de wind niet echt gedraaid maar we gaan wel zeilen. Op de motor naar de Heerensylbrug en dan het zeil op. We kruisen het Sneekermeer over maar voorbij het starteiland in het PM kanaal gaat de motor bij en het zeil er af. De brug bij Uitwellingerga wacht op een paar zeilboten die ver achter ons aan komen dus we moeten wel 10 minuten wachten, zijn we niet meer gewend. Al die drukte ook op zaterdag.
We zoeken een plekje op het Heegereiland met de hoop dat we daar vanavond uilen kunnen spotten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten