Kraksoy

Kraksoy
Parel bij Kraksoy, Noorwegen

zondag 31 mei 2020

Senioren momentjes

31 mei, zondag 1e Pinksterdag
Vandaag zijn we ingescheept voor de vakantie. Gister alles klaargezet, vanmorgen bijtijds op, auto ingeladen en op naar Warns. Toen alles uitgepakt was en een plaatsje gevonden zegt Margaretha: ik mis nog een tas. De tas met brood en vers fruit en groente. Die stond in de kelder en niet in de kamer, dus die had Jur over het hoofd gezien.
Terwijl Jur de gelcoat verder repareert stapt Margaretha in de auto en rijdt nog even op en neer naar Driebergen voor een tas met eten. Als ze na 4 uur en 300km weer terug is willen we de vaarplanning gaan maken. Waar is de kaart, waar is de waddengids? Ja die liggen ook nog thuis.
Gelukkig gaat het volgende week regenen en hebben we een goede smoes om vanuit Warns nog even een nachtje in Driebergen te gaan slapen en dan gelijk die kaarten meenemen.
Maar om naar Vlieland te gaan kunnen we ook digitaal navigeren. We vragen Vlieland permissie per mail en hebben even later toestemming om morgenmiddag te komen. Dan toch vrolijk op pad. Het is tegen 18.00 als we losgooien, de brug bij Warns door, de sluis van Stavoren door en dan leggen we even aan aan het remmingswerk voor een hapje eten. We besluiten gelijk hier maar te overnachten. Morgen om 09.30 los, 13.30 uit de sluis van Kornwerderzand, 14.30 over het Wantij van de Zuidoostrak, 16.00 over de Waardgronden (18.00 HW Vlieland), 17.00 eta Vlieland.  Ca 28nM

Geen opmerkingen:

Een reactie posten