Kraksoy

Kraksoy
Parel bij Kraksoy, Noorwegen

dinsdag 2 juni 2020

Dagje Vlieland

Dinsdag 2 juni2020
Een dagje Vlieland. Allereerst moet de kapotte acculader vervangen worden, Margaretha heeft zondag een ander exemplaar mee van huis genomen. Het is ongeveer hetzelfde model als de oude C-tek, maar nu een die ik ooit bij de Lidl gekocht heb voor weinig. Wel met een mooi display die de laadspanning laat zien.
Daarna naar de havenmeester om te betalen en dan door naar de ankerplek aan de andere kant van het dorp.
Margaretha met de vouwfietsjes

We hebben deze reis voor het eerst 2 vouwfietsjes mee. Eentje heb ik gekocht toen we net de “Sietske” , het varende woonschip, hadden, dus al weer een 20jaar geleden. RVS fietsje van Compass met 3 versnellingsnaaf. Kleine wieltjes maar  verder niks mis mee. De 2e hebben we van Paul over genomen, is van Dini geweest. Een fiets met herinneringen. Een Dahon met 7 versnellingen, als fiets veel beter maar ook wel wat groter. Gelukkig passen ze samen net in de hondekooi. We gebruiken ze nu voor het eerst om naar de andere kant van het dorp te fietsen. Daar kun je ankeren maar er liggen wel wat stenen en dammetjes onder water. Om 12 uur is het laag water en kunnen we mooi zien waar je het beste liggen kunt. Ik maak fotos en zet aantekeningen in de kaart.


Daarna op de fietsje door naar het Posthuys en door de duinen weer teruggefietst. Onderweg op een bankje gelunched.
Vanmiddag bij Peter en Jolande van de Toerzeilers een praatje gemaakt. Ze komen vaak op Vlieland, wonen ook in Driebergen en ik heb in maart met hen samen een dagje op de Hiswa gestaan. De volgende dag werd de Hiswa wegens Corona gesloten.
Daarna gezwommen in zeewater van 16⁰ en afgespoeld met de koude slang op de steiger(€0,50). Je moet wat als er geen douches zijn. Zo’n oplossing bedenkt Margaretha.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten