Kraksoy

Kraksoy
Parel bij Kraksoy, Noorwegen

donderdag 13 juni 2019

Cultuur in de vakantie

Onze 2e vakantieweek staat geheel in het teken van Cultuur. Al in Vlieland hebben we een avond doorgebracht bij het “Terrasoptreden” van Vlielands Famous Drijfhout, bestaande uit Ger Lameris, Nils Koster en Jan Willem Cupido. Drijfhout brengt shanties, volksmuziek, folk en nog veel meer en wij zijn absoluut fan. Met een lekker glaasje in de hand zitten we aan het tafeltje naast de muziekanten, een fantastische avond.
Life optreden van “Drijfhout” op Vlieland
Eenmaal op Terschelling aangekomen liggen we aanvankelijk 2e rij maar als op een goed moment een alu vissersboot van de kopsteiger vertrekt kijken we nog even goed of er geen “gereserveerd” bordje aan de steiger hangt, en nee, dus wij duiken in het gat, met de kop tegen de steiger, verder geen mensen meer over dek, niemand die als je er niet bij bent klungelig naast je afmeert, kortom prettig en zorgeloos.
Uiteraard komt het vissersbootje na een paar uur terug maar we leggen uit dat dit het voor zeilboten tot 9m is, dat zijn wij, en dat we nergens iets van gereserveerd of zo hebben zien staan. Ze nemen er genoegen mee en wij blijven liggen.
Ons mooie plekje aan de kopsteiger
We huren fietsen voor de komende week en jawel, voor mij staat dezelfde mooie groene fiets als vorig jaar te wachten. Blijkt dat het eigenlijk de fiets van de baas zelf is maar zomers, en zeker met Oerol gaat ie in de verhuur. Ik ben er blij mee.
Margaretha duikt in het Oerol programma en bestelt voor vrijdag en zaterdag alvast kaarten voor veelbelovende voorstellingen. Benieuwd wat het gaat worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten