Kraksoy

Kraksoy
Parel bij Kraksoy, Noorwegen

woensdag 19 juni 2019

Terugblik op Oerol

De geplande afvaart voor vandaag is een dag uitgesteld vanwege de wind. Die stond vanochtend strak Oost, en daar moeten we naar toe. Donderdag staat ie West en dan hebben we hem mee. Bovendien wordt er voor vanmiddag onweer verwacht en dat is ook nooit leuk op het water.
Nog een extra dagje Oerol dus, en dat werd een perfecte afsluiting.
We wilden nog even voor onderweg “pondkoek” inslaan, een typische Terschellinger lekkernij. Al wandelend door West stonden we ineens oog in oog met “de meisjes met de wijsjes” (https://www.demeisjesmetdewijsjes.nl/) die net hun plek aan het inrichten waren. Een werkelijk hartverwarmend en zielbalsemend optreden.
De meisjes met de wijsjes
Daarna hebben we nog gekeken naar een ander sprankelend akrobatiek/jongleer nummer dat met veel enthousiasme en humor door een Canadees duo from Quebec werd uitgevoerd. Je ziet, ik draag het hele Oerol gebeuren een warm hart toe en heb voor veel acts een grote bewondering. Daarom, als tegenwicht ook nog een klein beetje satire: https://youtu.be/lhR7UpM4AsI

Morgen dus afscheid van Terschelling en op naar Ameland, op de valreep nog een plaatje van de Brandaris met op de achtergrond de (jacht)haven.
Brandaris met haven op de achtergrond
In de haven ligt naast ons een scheepje van een eilander, ze zeggen dar aangroei op zout water sneller gaat



Geen opmerkingen:

Een reactie posten