Kraksoy

Kraksoy
Parel bij Kraksoy, Noorwegen

vrijdag 10 juli 2015

3 halen, 2 betalen



Vrijdag 10 juli Kerteminde
In Kerteminde heeft de jachthaven een aanbod 2 dagen betalen, 3 dagen liggen. We kunnen dus vandaag nog niet weg. Dat komt wel goed uit want het waait nog steeds te hard en het is bar koud, brrr. 13 graden.  Dus de dag begonnen met een 6,5km hardlopen en op ons gemak ontbijten. Margaretha poetst de boot van binnen netjes op en gaat daarna verder het stadje verkennen en Jur heeft zich tot doel gesteld om vandaag de kuip geheel te reinigen en te poetsen, dus druk in de weer met sop, poetsdoeken en was. Het resultaat mag gezien worden, zowel binnen als buiten. Margaretha komt terug met tassen vol, maar ze zegt dat ze nog veel meer niet gekocht heeft. 
Kerteminde is een mooi oud stadje

Kerteminde is een schilderachtig en sfeervol stadje met oude huisjes in vakwerk en vele pasteltinten. Veel leuke winkeltjes, een feest om doorheen te lopen. Verder ontdekken we een heel mooi  museum van de schilder Johannes Larsen. Een Deense impressionist, die in Kerteminde leefde in een prachtig zelf ontworpen huis en omliggende tuin met uitzicht naar het water, wat nu museum is en vol hangt met zijn vele werk. Vooral de natuur is zijn onderwerp. 
Oud gebouw met opmerkelijke teksten
En het oudste kerkje uit 1350, verleden jaar gerenoveerd is interessant om te bekijken ook in relatie tot de geschiedenis. In 1659 werd het bezet door Zweden, maar is het bevrijd door steun van de  Nederlanders!  bij de Denen. En er hangt een prachtig scheepsmodel (zoals  vaak in steden met zeevaarders) uit 1685, een van de oudste van heel Denemarken.
Dus een leuke plek om verwaaid te liggen, maar morgen gaan de zeilen weer omhoog…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten