Kraksoy

Kraksoy
Parel bij Kraksoy, Noorwegen

vrijdag 17 juli 2015

Goodbye Denemarken



Maandag 13 juli 2015 Marstal – Laboe 33nM
Vandaag gewone tijd op, half 7. Er is een stabiele windverwachting, van 10 knopen, later 15 knopen WNW. Voor ons is dit een goeie windrichting. Om 8.00 touwtjes los en gaan. In de haven gaat het zeil al omhoog en als we de aanloopgeul van Marstal uit zijn kan de motor uit. Met 10-12 knopen wind op een aan de windse koers doen we 4-4,5 knoop en dat is mooi. Mr V mag sturen en heeft het naar zijn zin. Precies rond lunchtijd zakt de wind in tot 4 knopen (dit is niet voorspeld), we zetten de motor bij en met zo  een vlak zeetje kan Margaretha een eitje bakken voor lunch. Alsof Aeolus met ons is, gaat na de lunch de wind weer toenemen , de  motor kan weer uit en we zeilen keurig naar de aanloop van Kiel. Voor Kiel is een splitsing in het scheepvaartverkeer, van verschillende kanten komen de schepen hier samen om naar Kiel of het Noord- Oostzee Kanaal te gaan. Door er westelijk omheen te gaan maken we een kleine extra mijl maar hebben we van al die schepen geen last, en zij niet van ons. We krijgen dan wel nog zicht op 3 tal naar ons toe varende klassieke schepen, Nederlandse Klippers, helemaal vol getuigd. Dit is gewoon een sieraad op het water.
Onze beoogde overnachtingsplek is eigenlijk Moltenort, maar omdat daar geen brandstof aan de haven is, besluiten we eerst in Laboe te gaan tanken;  voor  E14,- zit onze tank weer helemaal vol! Naast het bunkerstation parkeren we even in een vrije box…. aangezien de  supermarkt  hier  400m van de haven vandaan  is, gelijk  maar even wat boodschappen inslaan. Als we daarvan terugkomen besluiten we gewoon maar te blijven, eigenlijk een prima plek hier. Moltenort is enkele mijlen verderop en vrijwel tegenover de ingang van het NOK, maar die 2 mijl maakt morgenochtend ook niks uit.
Een prachtige zeildag met in de 2e helft een zonnetje er bij zodat een laagje kleding uit kan. Nog geen T-shirt weer,  maar je kan niet alles hebben.




Klassieke schepen bij het aanlooplicht van Kiel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten