Kraksoy

Kraksoy
Parel bij Kraksoy, Noorwegen

woensdag 1 juli 2015

See you at Falkenberg



Maandag 29-6-2015
Varberg – Falkenberg,  21nM
We staan bijtijds op en om 9.00 varen we uit. Om van de haven naar buiten te komen moeten we enkele mijlen vrijwel recht tegen de 15 knopen westen wind in. We dansen en stuiteren op die manier naar buiten. Eenmaal buiten kan zeil gezet maar is het toch net niet bezeild, dit in combi met  hoge golven aan de lage wal, zodat we nog maar even de motor bij houden tot de route iets ruimt en dat geronk uit kan. Dan voelt Parel zich helemaal in haar element, met 5 en af en toe 6 knopen gaan we op Falkenberg af. De aanloop naar de verenigings jachthaven is een kanaal van een mijl zodat in de haven zelf alles erg rustig is. We worden opgevangen door 2 jonge knullen met een mooi geel vest “Hamnevakt” aan. Ze wijzen ons een box, nemen de touwtjes aan en leggen uit waar het clubhuis staat. Naast ons is nog een box leeg en we vragen of daar het andere Nederlandse jacht kan liggen. Geen probleem. We sms-en naar Geert en Margreet dat we er zijn, waar we ongeveer liggen en dat er voor hen een box naast ons ligt te wachten….
In Zweden kun je in de supermarkt alleen maar bier krijgen, wijn wordt in speciale staatswinkels verkocht. Gezien de invoerbeperkingen in Noorwegen konden we maar weinig van huis meenemen en het is dus begrijpelijk en verklaarbaar dat er na 4 weken behoefte is aan aanvulling van de wijnvoorraad. En laat ik nou op Pocket Earth zien dat er zo een Systembogalet winkel in Falkenberg is. We gaan dus even de kant op om wat noodzakelijke boodschappen te doen. (goeie app trouwens, die Pocket Earth).
Even bijpraten bij de borrel in Falkenberg

Als we terugkomen is de Windroos inmiddels gearriveerd, maar verdorie er ligt een Zweed op het plekje naast ons, zodat de 2 North Beaches jammer genoeg niet naast elkaar kunnen liggen.(Dat was een superfoto geworden). Hoe mooi  is het dat wij vanuit Nederland via Noorwegen naar het zuiden afzakkend in Falkenberg terechtkomen en de Windroos, na ons vertrokken, via Kielerkanaal en Denemarken nu op weg naar de Zweedse scheren op exact dezelfde dag toevallig ook hetzelfde Falkenberg als reisdoel heeft. We hebben nu natuurlijk wel e.e.a. uit te wisselen, dus eerst borrelen bij ons aan boord en daarna eten  bij de Windroos . Geert heeft een werkelijk overheerlijke Chili Con Carne toebereid, hulde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten