Kraksoy

Kraksoy
Parel bij Kraksoy, Noorwegen

zondag 5 juli 2015

Langor (Samso)



Zondag 5-7-2015 Sejero-Langor (Samso)
Volgens de voorspelling een windloze dag;  we noteren op de windmeter  inderdaad zo rond de 0,1 knoop, soms iets meer. 
Dan maar motoren
We motoren dus van Sejero naar Langor. Een gebied met, net als de wadden, ondiepe zandbanken, zeehonden en we zien ook weer enkele bruinvissen onderweg . Dolfijnen leven in groepen, zijn licht van kleur en komen echt spelen om je boot. Bruinvissen leven meer solitair, zijn donker van kleur en hebben zelden belangstelling voor boten, aldus heb ik begrepen. En onze waarneming sluit hierbij aan.
Als je dus op enige afstand, op het windstille , vlakke water af en toe een donkere rug met zo’n typische vin er op, boven ziet komen zijn dat de bruinvissen. Ook al is het op de motor, het is een mooie 20 mijl varen. Omstreeks 14.00 komen we in Langor aan en vinden moeiteloos een plekje met de neus richting west, waar vannacht en morgen de verwachtte harde wind vandaan gaat komen. 
Joost gaat voorop tijdens de wandeling
Langor en omgeving is grotendeels natuurreservaat, een mooie kust, veel wandelmogelijkheden inhammen, baaien, veel vogels, kortom een lustoord voor de natuurliefhebber. Doet erg aan de Waddeneilanden denken, maar dan wel met heuvelland.
We benutten het mooie weer, 25graden en meer, om maar eens een uurtje te gaan wandelen…. Sportief als we zijn!, inclusief Joost, zij loopt voorop vandaag, ondanks de warmte .
 En `s avonds….eten in het “Smokehouse”  aan de haven….super lekker.
Dit prachtige eiland en deze kleine, sfeervolle haven ….aanrader!
geen commentaar

Geen commentaar


Geen opmerkingen:

Een reactie posten