Kraksoy

Kraksoy
Parel bij Kraksoy, Noorwegen

donderdag 23 juli 2015

Juist

Woensdag 22-7-2015 Baltrum-(Norderney)-Juist 9,4+11,4 nM
We willen met het vroege tij naar Norderney en dan met het middagtij door naar Juist. Dat betekent om 5 uur van wal, om 6 uur over het wantij, Norderneyer Wattfahrwasser, en om 7 uur leggen we aan in een vrije box op Norderney. Mooi tijd om even Norderney in te lopen en nog een paar kleine boodschappen te doen.
Om 12 uur zijn we klaar om weer verder te gaan, we gooien los en zetten koers naar Juist. Tussen Norderney en Juist moet je een flink eind naar buiten en dan het geultje naar het wantij, Memmert wattfahrwasser, in. Tegelijk met ons zijn daar ook nog een vrachtboot en een Ferry, die kiezen gelukkig een iets andere route, alleen de vrachtboot moeten we wel even voor wijken.
In de geul naar het wantij verschijnt op enig moment een eindje achter ons een vrachtboot. Margaretha vraagt zich af of die ons op gaat lopen. Ik zeg, dat denk ik niet want dat soort boten gaat niet over een wantij. Alleen, naar Juist kun je alleen komen via één of meer wantijen, en inderdaad, het is de ferry naar Juist die vlak achter ons de geul uitgaat en verder zijn eigen route kiest. We zien hem wel een paar keer scherp van koers veranderen dus heel simpel gaat het niet.
Ook de vrachtboot naar Juist moet langs de prikken over het wantij
In de haven van Juist vallen we volledig droog

Geen opmerkingen:

Een reactie posten