Kraksoy

Kraksoy
Parel bij Kraksoy, Noorwegen

woensdag 1 juli 2015

Hallands Vaderö



Dinsdag 30 juni 2015
Falkenberg- Hallands Vaderö
We beginnen de dag op ons gemak en gooien om 9.30 los. Zodra we de vaart uit zijn kan het zeil omhoog en blijkt Hallands Vaderö met een bakstagwindje 12-16Kn te bezeilen. Dat is pure luxe. Met meestal ruim 5 kn bruisen we door het water. Na een tijdje neemt Mr V het stuurwerk van ons over en zo naderen we rond een uur of 2 Hallands Vaderö. Op een nauwelijks boven het water uitstekende rots zitten wel 30-40 zeehonden, we gaan er op ruime afstand langs. Als we de hoek om komen bij onze beoogde plek schrikken we want we tellen wel 6-7 masten. Vergeet ons steigertje maar…… roep ik naar Margaretha, het ligt vol, dat wordt plan B, ankeren. Tot onze verbazing blijkt echter geen van al die boten op het idee gekomen te zijn om aan “het steigertje” te gaan liggen, nou wij wel, met onze beperkte diepgang..... 
Parel aan "ons" steigertje
Even later liggen we keurig met de boeg aan het kleine betonnen steigertje en het hekanker keurig strak naar achter.
Wat later komt een Zweedse Opa in zijn rubberboot poolshoogte nemen hoe wij liggen, hij heeft de kleinkinderen aan boord en dan is aan een landje wel zo leuk. Hij peddelt weer weg en komt na 15 minuten met de zeilboot voor, en legt naast ons ook zijn boeg aan het steigertje. Aardige mensen uit Helsingborg.
Joosje mag aan land even snuffelen

Morgen overdag  is er geen wind, morgenavond en nacht gaat het uit zuid waaien…. Met zuidenwind moet je op ons plekje niet wezen, dus we gaan morgen weer ergens anders heen. En omdat daarna de wind voorlopig  zuid blijft, besluiten we richting Denemarken te koersen en met de zuidenwind boven Sjaelland langs naar het westen ……Zien wat dat ons gaat brengen….

Geen opmerkingen:

Een reactie posten