Kraksoy

Kraksoy
Parel bij Kraksoy, Noorwegen

vrijdag 29 juli 2022

Een feestdag

 Donderdag 28 juli 2022

Marijn jarig, 49 lentes jong. Om 8.30 telefonisch toegezongen en beloofd dat we vandaag zijn verjaardag met koffie, gebak en uit eten zullen vieren. 

De fietsjes gaan op de wal. Dan kan er gelijk wat voorraad uit “de kelder” gehaald. We maken een mooie fietstocht langs de dijk naar de Westpunt van Ameland, genieten in Hollum van de beloofde  koffie met gebak en fietsen door naar Ballum.


Standbeeld van de dijkwachters langs de Waddendijk

 Daar wordt ons doorgang via de openbare weg versperd door een Oude Ambachten Markt en we mogen alleen verder (zonder fiets) als we €4,50 p.p. ophoesten. Anders omkeren en zoek maar een andere  weg. We betalen het tolgeld, bezichtigen de markt en mogen dan met fiets er langs als we een plechtige eed zweren dat we de eerste weg rechts het dorp weer verlaten. Een Oude Ambachten Markt is leuk maar op deze manier raakt het gevoel van gastvrijheid toch een beetje in de kiem gesmoord.

We laten ons plezier niet verzuren en genieten die avond met volle teugen van een meer dan uitstekende mosselmaaltijd in het havenrestaurant. Aanrader.

Ameland, de plek waar Jur zich thuisvoelt



Geen opmerkingen:

Een reactie posten