Kraksoy

Kraksoy
Parel bij Kraksoy, Noorwegen

donderdag 7 juli 2022

Laatste stukje Lymfjord

 Donderdag 7 juni 2022

Aalborg naar Hals


We moeten 2 bruggen passeren, een spoorbrug en een verkeersbrug volgens onze kaart. Volgens NV verlag worden beide bruggen op het hele uur bediend, tijdens de verkeersspits kan de wachttijd oplopen. De bruggen hebben een display waarop de eerstvolgende openingstijd zichtbaar is. We kiezen de opening van 10 uur en zorgen dat we om 9.45 losgooien. De eerste (spoor)brug is om de hoek van de jachthaven. Er ligt al een Noors schip te wachten en even na ons komen er ook nog een Deen en een Nederlander. Bij deze brug geen display en ook niet de lampen die we verwachten. We zien fietsers en voetgangers over de brug gaan, hoezo spoorbrug? Dan komt er ineens toch een trein over de brug, en even later een van de andere kant.  Dan begint de brug te bewegen en gaan ook de 3 knipperlichten aan. Als de 3 lichten continu gaan  branden mogen we doorvaren. We stomen op naar de volgende brug, de motor is nog steeds niet ok. Van de volgende brug gaat al snel één brugdeel open, we zien op het gesloten deel een aantal werklieden naar het iets geopende brugdeel lopen dat zorgvuldig bekeken wordt. Het display werkt hier wel, 10.05 opening. En inderdaad de mannetjes verdwijnen, beide brugdelen gaan open en we mogen door. Vanaf het water zien we nog wat mooie architectuur

Architect Jørn Utzon

Oude stad


Als we buiten de bebouwing zijn gaat de fok bij en even later ook het grootzeil. Van Aalborg naar Hals is een wat smaller deel van de Lymfjord met een kronkelende geul van een 17mijl. Langs de kanten erg ondiep.

Bijna het hele stuk kunnen we zeilen. Soms wat minder wind soms stevige vlagen van 20+ kn. Om half 2 vinden we een box in de jachthaven van Hals.

Een  stadje op de plaats waar de Lymfjord uitkomt op de Oostzee. Het is erg levendig op de wal met diverse muziekgroepjes die optreden en rondlopen.

Feest in Hals


 We sluiten hier onze Lymfjord tocht af en gaan nu plannen maken voor de Oostzee. Ook kijk ik het brandstoffilter nog een keer na, draai het wat vaster aan en ontlucht nog een keer. Ik laat de motor een minuut of 10 op vol vermogen draaien en dat gaat goed. Hoop dat dat morgen ook zo is.


1 opmerking:

  1. Hoi Jur, leuk om je blog weer te lezen! Die motor kan ook zo reageren omdat er iets mis is met de inspuiting of met de zuigers. Heb je daar al aan gedacht? Goede reis gewenst van Gonnie

    BeantwoordenVerwijderen