Kraksoy

Kraksoy
Parel bij Kraksoy, Noorwegen

dinsdag 2 juli 2019

dinsdag 2 juli: Maasholm Schleswig

Dinsdag 2 juli
Maasholm Schleswig 20nM

De maandag blijven we lekker liggen in Maasholm. Een allerliefst klein vissersdorpje met een gemoedelijke sfeer. Het ligt tegen een Naturschutzgebiet aan dus je kunt ook prachtige wandelingen maken. Had gekund maar Jur zijn knie wil even niet. Dus een kleine wandeling door het dorp, winkeltjes verkennen en s’avonds met Geert en Margreet uit eten in een lokaal “eetcafé” met keus uit een stuk of 6 verschillende visborden. Voor elk wat wils, uiterst smakelijk, gezellig en een bescheiden prijs, voor Hollanders ook een punt.
De wind wil nog niet gaan liggen en met 15-20 knopen willen we nog niet verder de Oostzee op. Een andere optie is het binnenwater. 
De Schlei loopt naar Schleswig een 20 nM landinwaarts, dus met volop beschutting. In het traject zit een brug bij Kappeln en een spoorbrug bij Lindau. De bruggen worden ieder uur om kwart voor het uur bediend en dat bepaalt de vertrektijd op 08.30. 
Er blijkt pittig wat wind te staan zodat we vlak voor de spoorbrug ( op driekwart van de afstand) toch kiezen voor grootzeil met 1 rif en fok. Op de open stukken is het tussen  de  15 en 20 knopen met uitschieters tot 29 knopen, dan tik je de 7 Bf aan.
Het traject bestaat uit een aantal meren en meertjes met verbindingen, een beetje Friesland idee. Maar dan zonder vlak land; hier is het landschap glooiend en licht heuvelachtig met bouwland, weiden en dennenbossen langs het water. Bijzonder mooi.

De temperatuur blijft op een graad of 14 steken met af en toe de niet voorspelde pittige buien. Zeilpak aan en een wollen trui en dan wel mooi zeilen! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten