Kraksoy

Kraksoy
Parel bij Kraksoy, Noorwegen

woensdag 31 juli 2019

Sportief op Spiekeroog

Margaretha immer sportief zwemmend achter de boot
Woensdag 31 juli 2019
Een dagje op Spiekeroog, aangezien we vandaag op onze tocht alleen wind tegen zouden hebben, niet handig over de wantijen. 
Gister hadden we na aankomst nog wel tijd om even het dorp in te lopen, een boodschapje te doen. Dat leverde een paar ontdekkingen op. Op Spiekeroog zijn geen fietsen te huur! Waarschijnlijk is het eiland te klein, met een fiets ben je in een uurtje of 2 het hele eiland rond. Zit kennelijk geen handel in. Op het eiland is geen bier in blik te koop. Alleen in fles. Thuis vind ik dat prima maar op de boot zijn flessen zwaar, nemen relatief veel ruimte in en je moet die fles bewaren en later ook weer ergens inleveren. Er dreigt een drankprobleem. Voorlopig maar even zuinig aan met de aanwezige voorraad. 
Vandaag een wandeling gemaakt naar de oostpunt van het eiland door prachtig natuurgebied en een kopje koffie gedronken bij zo’n beetje de meest oostelijk gelegen bebouwing, een ekologisch café/museum. Onderweg zat er een haas langs het pad die zich gewillig liet fotograferen, daarna verdween hij. Even later op het pad een ree, maar die verdween voordat ik mijn fototoestel paraat had. Na de koffie door de noordelijke duinrand weer terug naar het dorp en door naar de haven. 
Margaretha heeft een onverbiddelijke en onbedwingbaar sportieve natuur dus die wilde na de wandeling even een rondje zwemmen rond de boot.

Belangrijke bezigheid: checken van de wind en weerberichten voor de tochtplanning voor de komende dagen. Stelregel op de Deutsche Insel: Gott schuf die Zeit aber über Eile hat er nicht gesprochen. We doen dus kalm aan met af en toe een rust en sightseeing dagje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten