Kraksoy

Kraksoy
Parel bij Kraksoy, Noorwegen

dinsdag 30 juli 2019

wangerooge naar Spiekeroog

Dinsdag 30juli 2019
Wangerooge naar Spiekeroog 10,9 nM
Vertrek 07.45
Op wantij 09.00 minste diepte was 1,5m
Aankomst 10.15

Om 7.45 willen we niet langer wachten en gaan de touwtjes los. Volgens de planning had dat om 08.00 moeten zijn dus nu moeten we kalm aan doen om niet te vroeg bij het wantij te zijn. De wind is 2,4 knopen, dat gaat ons niet helpen. Zo motoren we rustig de haven uit en naar het zeegat toe. Tussen Wangerooge en Spiekeroog liggen platen dus we moeten bijna tot de dam die in het zeegat ligt en dan bij de west-kardinaal bakboord uit de geul in die onder Spiekeroog doorloopt. Bij die kardinaal kijken we nog even zeewaarts, 4 weken geleden verloor Windroos hier haar anker vanwege de steile hoge golven, nu is de zee glad als een spiegel, golfhoogte nog geen 10cm. De geul loopt vlak langs het zand van Spiekeroog en daar ligt het vol zeehonden. Voor het strand ligt een grote catamaran voor anker, op nog geen 50m van al die zeehonden vandaan. Dat is ook leuk droogvallen.
We hebben nu de vloedstroom mee en de motor kan bijna uit, een klein beetje schroefwater om te kunnen blijven sturen. Zo gaan we langzaam over het Wad, met de glinsteringen en schitteringen van de nog laagstaande zon op het water.  Vlak bij de boot komt af en toe een zeehond even boven. Dit is wadvaren op zijn mooist, zeker als ik daar nog een kopje koffie bij krijg van Margaretha. 
Om 09.00 passeren we het wantij met nog 1,50m diepte, we hadden makkelijk nog wat vroeger kunnen gaan, maar dit is heel relaxed. 

Net na 10 uur lopen we Spiekeroog binnen en we vinden een plekje bij de kleine bootjes. Zo een beetje de mooiste plek in de haven met over het Wad vol paarse lamsoorvelden. De havenmeester is uiterst vriendelijk en behulpzaam, en neemt alle tijd voor zijn gasten.  We gaan hier vanmiddag wel in de modder zakken maar dat geeft niet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten