Kraksoy

Kraksoy
Parel bij Kraksoy, Noorwegen

donderdag 25 juli 2019

Naar Fehmarn

Woensdag 24 juli
Gedser (Denemarken)  naar Burgstaake op Fehmarn (Duitsland). 30 nM

De weersvoorspelling geeft geen wind en later misschien een beetje. Eigenlijk reden om een dagje af te wachten maar kijken we op iets langere termijn dan is de kans om van Cuxhaven naar een waddeneiland te komen er zondag wel, later minder. Dus, eigenlijk tegen beter weten in gooien we om 09.00 los (laat voor onze huidige begrippen), en zetten voorlopig op de motor koers naar Fehmarn, een eilandje net boven de Duitse kust. Het water is vlak als een spiegel, alleen passerende schepen trekken rimpels en maken golfjes. Gelukkig hebben we een stuurautomaat, en als de motor loopt is er stroom genoeg voor onze tevreden brommende vriend. Koers instellen en dan verder toekijken, om je heen kijken, kopje koffie, koers kontroleren etc etc. 
Helaas worden we overvallen door miljoenen kleine mugjes, zitten overal op en kruipen overal in. Je wordt er helemaal gek van. Ik pak het stuk horregaas dat we anders voor de ingang hangen en doe dat over mijn hoofd. Na een tijdje lost Margaretha me af en die doet een handdoek om haar hoofd.
Met Fehmarn in zicht komt er een beetje wind recht van achteren, we draaien tegen de wind in, schudden zoveel als mogelijk alle muggen van verstaging en zeil en varen dan, met aanzienlijk minder beestjes op de boot verder.
Wel moeten we nog een keus maken naar welke haven we willen. Direct naast de geul is een brandnieuwe moderne marina, van verre zien we grote flats, strand vol met mensen, oogt als een mondaine Duitse badplaats.
Als we even doorvaren dan komen we in de oude haven met daarbij een verenigingshaven. Een beetje houtje touwtje, niet allemaal brandnieuw en superlux, maar bij een alleraardigst dorpscentrum met een paar winkels en terrassen. Fijne atmosfeer, hier en daar wat levende muziek. Prima voor ons. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten