Kraksoy

Kraksoy
Parel bij Kraksoy, Noorwegen

maandag 8 juli 2019

Lundeborg naar Dybvig Havn op Fejø

Maandag 8 juli 2019, 
Lundeborg naar Dybvig Havn op Fejø, 33,1nM

Omdat we een flinke afstand voor de boeg hebben gooien we al om 08.00 de touwtjes los, direct buiten de haven kan het zeil omhoog en eigenlijk ook direct de boom in de kluiver. We steken over naar Lohals op Langeland en moeten dan even bakboord uit een wat noordelijker koers varen. De boom moet even uit de kluiver. Eenmaal boven Langeland vallen we weer af en kan de boom er weer in. Dan blijft de boom er 22nM in staan, zolang hebben we nog nooit op dezelfde koers de kluiver te loevert gehad, de wind varieert rond de 15 knopen en we lopen voortdurend rond de 5 knopen bootsnelheid. Prachtig en fantastisch zeilen met veelvuldig een zonnetje er bij. 
We varen voortdurend met mooie vergezichten op Deense eilandjes met prachtige landschappen. Denemarken is een prachtig land en zeker met een zeilboot valt er veel te genieten. Rond 14.30 lopen we het haventje binnen.

Dybvig Havn op het eilandje Fejø is erg klein maar wel mooi. We meren af naast een scheepswerf uit 1889. S-avonds loopt het haventje behoorlijk vol en liggen de schepen 3-4 dik. Wij liggen als klein scheepje aan de lage wal en tot nu toe (19.40) ligt er nog niks naast ons. We willen eigenlijk ook niet als klein scheepje op lagewal een grote jongen naast ons.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten